Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.
Yağ Dolgusu (Yağ Enjeksiyonu)

Yağ Dolgusu (Yağ Enjeksiyonu)


Cildin restorasyonunun sağlanması, yüz hatlarının toparlanması ve gençleştirilmesi için kullanılan yöntemlerden biri de yağ dolgusudur. Cilt restorasyonunda hacimsel yapılandırma sağlayan yağ dolgusunun diğer bir adı da “lipofilling”tir.

 

Vücudun herhangi bir bölgesinde (karın, basen, kollar, uyluk vb bölgeler) bulunan yağ stoklanmaları yağ emme denilen liposuction yöntemi ile alınır. Alınan yağ dokuları özel işlemlerden (yıkama, süzme veya santrifüj gibi işlemler) geçirilerek lipofilling enjeksiyonu yardımıyla yüzün hacimsel kayıp yaşadığı bölgelerine uygulanır.

 

Yağ dolgusunun en büyük avantajı kişinin kendi yağ dokusunun kullanılmasıdır. Tekniğin diğer bir avantajı ise liposuction tekniği ile yağ alınan bölgedeki fazlalıklardan da kişinin kurtuluyor olmasıdır.

 

Yağ dolgusu (lipofilling) yüzdeki yaşlılık çizgilerinin belirginliğini azaltmak, kaş arası ve alın bölgesinde botoks ile açılamayacak derin kırışıklıkların tedavi edilmesi, dudakları dolgunlaştırmak, dudak üzerindeki ince çizgileri gidermek, zayıf yüzlere daha dolgun bir görüntü kazandırmak, nasolabial denilen burun ve dudak arasındaki olukların doldurulması, yanaklarda ve elmacık kemikleri üzerindeki çöküklükleri gidermek ve yüz asimetrilerini gidermek amacıyla kullanılan bir prosedürdür. Yüz bölgesindeki diğer bir uygulama alanı da, mikrogenia denilen çene ucu kısalığının ya da küçüklüğünün düzeltilmesidir.

 

İhtiyaç dahilinde enjekte edilen yağ greftleri içinde hasarlı doku “tamir” i sağlayan yetenekli hücreler vardır. Tamir etkisi sağlayan hücreler; cilt elastikiyetini yeniden sağlamak için cilt hücrelerini uyarır. Yağ dolgusu işlemi, yaş alma sebebiyle yüzün kaydettiği hacimi yeniden kazandırırken; cilt dokusu ve görünümünü iyileştirerek cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırılmış olur.

 

İşlem küçük ve tek bir alanda yapılıyorsa lokal anestezi ile gerçekleştirmek mümkündür. Eğer birden fazla alanda ve daha çok miktarda lipofilling yapılacaksa genel anestezi tercih edilir. Enjeksiyon bölgesinde az miktarda şişlik, morarma, uyuşukluk olabilir. Bu durum genellikle 7–10 gün içinde kendiliğinden geçer. İlk altı ay içerisinde enjekte edilen yağın yaklaşık yarısı emilir. Kalan kısım ise kalıcıdır.

 

Yağ dolgusundan maksimum faydayı sağlamak için teknik bakımdan dikkate alınması gereken pek çok ayrıntı vardır ve bu ayrıntıların ihmal edilmesi, sonucu olumsuz yönde etkiler. Yani bu işlemin çok basit bir işlem olduğunu düşünmemek gerekir. İşlemi uygulayacak estetik cerrahın bu konudaki teorik malumatı ve deneyimi alınacak sonuç üzerinde etkili olan en önemli faktördür.

Yağ Dolgusu (Yağ Enjeksiyonu) için Sık Sorulanlar

Yağ dolgusu nedir?
Yağ dolgusu; kişinin vücudunun uygun olan karın, basen, bacak vb. bölgesinden yağ alınarak özel bir işlemden geçirildikten sonra yüzün hacimsel olarak doku kaybı yaşadığı bölgesine enjekte edilmesi işlemidir.
Yağ dolgusu işlemi için yağlar nasıl alınır?
Yağ dolgusu enjeksiyonu için kullanılacak yağlar genellikle yağ emme denilen liposuction yöntemi ile uygun olan bölgelerden alınır.
Yağ dolgusu nasıl yapılır?
Yağ dolgusu, vücudun yağ miktarı fazla olan bölgelerinden liposuction yöntemiyle ya da açık teknikle yani direkt kesi yapılarak alınan yağ dokularının, ihtiyaç duyulan bölgeye özel kanül ve tabancalı enjektör sistemiyle enjekte edilmesi işlemidir. Alınan yağ dokuları enjekte edilmeden önce; yıkama, süzme veya santrifüj gibi işlemlerden geçirilir.
Yağ dolgusu kimlere yapılabilir?
Yüzün dolgun görünümü ve düzenli hatları gençliğin en önemli işaretidir. İlerleyen yaş ile cilt altı yağ tabakaları azalır hatta kaybolur. Cilt elastikiyetini kaybeder. Yaşanan kayıp kendini yanaklarda, çıkıntı veya çukurlaşma olarak gösterir. Yağ dolgusu yüzdeki travmatik bozuklukların tedavi edilmesi ya da sadece daha dengeli ve uyumlu yüz özellikleri sağlamak için de tercih edilebilir.
Yağ dolgusu lokal anestezi mi yoksa genel anestezi altında mı yapılır?
İşlem küçük ve tek bir alanda yapılıyorsa lokal anestezi ile gerçekleştirmek mümkündür. Eğer birden fazla alanda, daha çok miktarda lipofilling yapılacaksa ve farkı bir yüz estetiği prosedürü ile birleşecekse genel anestezi tercih edilir.
Yağ dolgusu yüzde hangi bölgelere yapılabilir?
Yüzdeki yaşlılık çizgilerine, kaş arası ve alın bölgesinde botoks ile açılamayacak derin kırışıklıklara, hacim sağlamak amaçlı dudaklara, dudak üzerindeki ince çizgilere, dolgun görünüm için yüze, nasolabial denilen burun ve dudak arasındaki oluklara, yanaklarda ve elmacık kemikleri üzerindeki çöküklüklere yağ dolgusu uygulanabilir. Yüz bölgesindeki diğer bir uygulama alanı da, mikrogenia denilen çene ucu kısalığının ya da küçüklüğünün düzeltilmesidir.
Yağ dolgusu ne işe yarar, olumlu etkisi nedir?
Yağ dolgusu cilt restorasyonu sağlar. 1. aşamadaki restorasyon yüzün hacimsel kaybını tamamlamasıdır. 2. aşamadaki restorasyonu ise; yağ greftleri içinde bulunan hasarlı doku “tamir” i sağlayan kök hücreler cilt dokusu ve görünümünü iyileştirici etki sağlar.
Yağ dolgusunun yan etkisi var mıdır?
Yağ dolgusunda kişinin kendi yağ dokusunun kullanılması yan etki göstermemesi adına en büyük avantajdır. Yağın alındığı bölgede alınan yağ oranına bağlı olarak ağrı olması normal olup ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilmesi mümkündür. Yağ dolgusu yapılan bölgede şişlik, morarma gibi bir etkinin görülmesi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Böyle bir etki görülürse dahi birkaç hafta içerisinde ortadan kalkar.
Yüze yapılacak yağ dolgusu ne kadar sürede tamamlanır?
Uygulama yapılacak bölge ve/veya bölgelere bağlı olarak değişmekle birlikte, işlem süresi ortalama bir saat kadardır, denilebilir.
Yüze yapılacak yağ dolgusu kalcı mıdır?
İlk altı ay içerisinde enjekte edilen yağın yaklaşık yarısı emilir. Kalan kısım ise kalıcıdır. Yüzün hareketli bölgelerine yapılacak yağ dolgusu enjeksiyonunda; yağ miktarında daha fazla kayıp yaşanılacağı da unutulmamalıdır.
Yağ dolgusu ağrılı bir işlem midir?
Uygulanacak anestezi türü ne olursa olsun işlem sırasında hasta ağrı acı hissetmeyecektir.

Yağ Dolgusu (Yağ Enjeksiyonu) için Fiyat İste

Güncelleme: 04/04/2017

0541 241 94 90