Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Meme Estetiği


Slikon Protezle Meme Büyütme Ameliyatı
Her kadın güzel memelere sahip olmak ister. Çünkü meme, kadınlığı simgeleyen en önemli estetik organlardan birisidir. Çeşitli sebeplerle küçülebilen ya da gelişme geriliği sonucunda yeterli büyüklüğe ulaşamayan göğüslerde silikon protez ile meme büyütme yapılabilmektedir. Meme dokusu arkasına yerleştirilerek göğüslerin büyütülmesini sağlayan silikon protez, jel yapısındadır. Bu gibi durumlarda küçük olan memeyi büyütmek ve dolgunlaştırmak için yapılan işlemler ile daha dolgun, daha iri, daha dik ve estetik olarak daha güzel görünümlü hale getirmek mümkündür.

Var olan meme hacminin ne kadar büyütüleceği, hastanın arzusu, meme derisinin esnekliği ve göğüs kafesinin ölçüleri dikkate alınarak hasta ile birlikte belirlenir. Kesin ölçüler ise ameliyat sırasında belirlenir. Protezle ilgili en önemli olan meme derisinin protezi alabilecek büyüklükte olmasıdır. Bunun içinde ameliyat sırasında ölçü protezleri kullanılır. Kullanılan meme protezlerinin çeşitli tip ve özellikte olanları vardır. Bunlardan hangisinin kullanılacağı estetik cerrahın eğilimi ve hastanın gereksinimine göre belirlenir. Hangi kesinin kullanılacağı konusunda da hekimin eğilimi belirleyicidir.  
Dolgunluğunu yitirmiş, gevşemiş ve ileri derecede sarkmış olan meme için, silikon protez yerleştirme tek başına uygulandığında meme görünümünde yeterli dikleştirme sağlanamayabilir. Bu durumda ek olarak uygun yerlerden deri fazlalıkları alınır, meme başı olduğundan daha üst seviyeye çıkarılarak meme dikleştirmeişlemi de yapılabilir. Bu uygulama sonucunda ise sadece meme protezi konmasına göre daha fazla iz kalabilir.

Ameliyat öncesinde bilinmesi gereken önemli hususlar
Günümüzde en sık yapılan estetik operasyonlar arasında yer alan meme büyütme ameliyatlarıylailgili cerrahinin muhtemel riskleri ve ilgili komplikasyonlar hakkında ameliyat öncesinde bilgi sahibi olunmasında yarar vardır. İnfeksiyon ve sınırlı kan birikimi gibi ameliyat sonrası komplikasyonlar nadirdir ve tedavi edilebilir. Fakat az da görülse kapsüler kontraktür olarak tanımlanan meme protezi etrafında aşırı bağ dokusu (nedbe dokusu) oluşumuna bağlı olarak çok sertleşmiş göğüslerin yumuşatılması için ikinci bir ameliyat gerekebilir. Çok nadiren protez yuvasında infeksiyon olabilir. Bu durumda öncelikle antibiyotiklerle tedavi yapılır. İnfeksiyonun devamı halinde protezin çıkarılması ve değiştirilmesi gerekebilir. Meme protezi, gebeliğe ve emzirmeye engel değildir.Komplikasyon riskini, iyileşme dönemindeki takipler ameliyatı gerçekleştiren Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı’nın tavsiyelerine yakından uyarak azaltmak mümkündür.
Meme büyütme ameliyatı öncesinde hasta ile ayrıntılı bir görüşme yapılıp hastanın beklentileri belirlenerek ameliyatın riskleri anlatılır. Meme estetiği yapılacak kişi 40 yaş üzerinde ise ameliyattan önce mamografi ve ameliyatı yapacak cerrah gerekli görürse ultrasonografi adı verilen radyolojik tetkikler yapılır. Ameliyat olacak hasta sigara içiyorsa ameliyattan 10 gün önce sigara içimini durdurmalıdır. Aspirin ya da her hangi bir kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa doktorun tavsiye edeceği makul bir süre önce ilaç almayı durdurmalıdır. Meme protezinin, kansere neden olmadığı birçok bilimsel araştırmacının yaptığı araştırmalar sonucunda saptanmıştır. Bu araştırmalarda, 20–30 yıl gibi uzun süreler boyunca takip edilen hastalar incelenmiş ve meme protezi konulan kadınlarda, protez konulmayan kadınlara göre meme kanseri oluşma oranının aynı olduğu hatta kanser riskinin biraz daha düşük olduğu tespit edilmiştir.    

Ameliyat Aşaması
Silikon protezin yerleştirilmesi için kullanılacak kesi yeri meme başının etrafı, meme altı kıvrımı ya da koltuk altı olabilir. Meme başı halkasının kullanılabilmesi için meme başı halkasının belli bir çaptan büyük olması gerekir. Daha küçük olduğu durumlarda meme altı kesisi kullanılabilir. Dikiş izinin en aza indirgenmesi için çok ince dikişler kullanılır. Estetik Meme Ameliyatı sonrası kişi kendini birkaç gün yorgun hissedebilir. Bu durum 24–48 saat arasında düzelir. Ameliyattan çıkarken özel bir sütyen takılır ve bunu hastanın 2-3 hafta süreyle kullanması tavsiye edilir. Bir iki hafta süreyle meme etrafında hafif bir yanma hissi ya da minumum düzeyde ağrılar olabilir. Bu durum ağrı kesici ilaçlarla kolaylıkla kontrol altına alınabilir. Dikişler 10-12 gün sonra alınır. Altı hafta kadar pembe renkte olan dikiş izleri bu süre sonrasında yavaş yavaş beyazlaşır. Mamografik (röntgen)ya da ultrasonografik  inceleme gerekiyorsa, uygun aralıklarla yapılabilir.

Ameliyat sonrasında dikkat edilecek hususlar
•Ameliyat sonrasındaki ilk iki hafta yüzüstü yatılmalıdır.
• Bandajlar alınıncaya kadar (genellikle 6. ve 7. gün) meme bölgesi ıslatılmamalıdır.
Memelerde şişlik ve ağrı olabilir. Bazen morluklar da görülebilir. Memelerin hissiz veya duyarlı olması beklenmeyen bir durum değildir.Nadiren görülebilir ve geçici bir durumdur. •Doktorun verdiği antibiyotik ilaçlar bir hafta süreyle muntazam olarak kullanılmalıdır. •3 hafta dolunca doktor tarafından hastaya özel bir masaj yöntemi öğretilir ve hastanın bu masajı uzun bir süre kendi kendine uygulaması öğütlenir.


Yayınlanma: 17/08/2016

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90