Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.
Botoks (Botox)

Botoks (Botox)


İlerleyen yaş ile birlikte artan yorgunluklar, stres, uykusuzluk, çevre kirliliği, kimyasala maruz kalma gibi kişisel ve çevresel faktörler, özellikle yüz bölgesinde kırışıklık, sarkma, parlaklık ve canlılığın kaybolması gibi sonuçlarla fiziksel değişikliklere sebep olur.  Bu saymış olduğumuz faktörlere genetik yatkınlık, sık mimik kullanımını da eklediğimizde yüz bölgesindeki değişim gözle görünür bir belirginlik kazanır. Örneğin sert mizaçlı kişilerin kaş çatması ile kaş arasında derin bir çizgi;  iyimser ve güleç yüzlü kişilerde dudak kenarlarında ve göz çevrelerindeki çizgiler oluştuğunu gözlemleyebilirsiniz. Yüzdeki bu kusurların giderilmesinde estetik cerrahinin sunduğu ameliyatsız güzelleşme alternatifleri arasında botoks uygulamasının popülaritesi hızla artmıştır.

 

Botoks (Botulinum toksini), Clostridium Botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksindir. Bu madde sinirlerden kaslara uyarının iletimini bloke ederek kasların gevşemesini sağlamaktadır. Botoks ilacını yerel bir kas gevşeticisi olarak kabul edebiliriz. Botoks uygulanan alanda kaslar gevşeyerek, üzerindeki cilt katlantıları düzleşir.  Yüzde kırışıklıklara neden olan mimik kaslara uygulanan botoks; alın, iki kaş arası, göz çevresi, üst dudak ve ağız çevresi gibi alanlarda kırışıklıkların giderilmesi amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Botoks uygulaması dinamik kırışıklık denilen mimik kullandığımızda ortaya çıkan kırışıklıklarda etkindir. Mimik hareketlerini en çok kullandığımız göz çevresi, kaz ayağı (göz yanları), kaşların arasındaki, alnındaki kırışıkları botoks ile azaltabilir hatta yok edebilirsiniz. Botoks; derinleşmiş ve yerleşik kırışıkları hafifletir ancak tamamen ortadan kaldırmaz. Bu gibi durumlarda botoks uygulamasının yanında kombine edilecek dolgu enjeksiyonları daha iyi bir sonuç alınmasını sağlayacaktır.   En ideal çözüm ise; çizgiler derinleşmeden düzenli aralıklarla botoks enjeksiyonunun uygulanmasıdır.

 

Botoks uygulamalarında başarı; derin bir analiz ile yüzün anatomik yapısını iyi değerlendirecek estetik plastik cerrahi uzmanının yeterli zamanı ayırmasında yatar.  Bireylerin anatomik yüz yapıları birbirinden çok farklıdır. Anatomik yüz yapısına bağlı olarak bölgelerin uygulama dozları bu nedenle kişiden kişiye değişiklik gösterir. Hastanın anatomik özellikleri göz önünde bulundurularak yapılacak botoks uygulamasında; doğru enjeksiyon tekniği ve yapılması gereken dozlar hesaplandığında komplikasyonlar genellikle meydana gelmez ve doğal bir görünüm elde edilir.

 

Tedavinin tümü 10 - 15 dakika sürer ve işlem sonrası normal hayata hemen dönülür. Botoks ayrıca koltuk altı, avuç içleri ve ayak tabanlarının aşırı terlemesini önlemek için de kullanılır. Botoks’ nun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 4-6 aydır.

Botoks (Botox) için Sık Sorulanlar

Botoks yılan zehiri midir?
Botoks yılan zehiri değildir. Botoks (Botulinum toksini), Clostridium Botulinum adlı bakteriden laboratuvar ortamında elde edilen bir ilaçtır. Bu madde sinirlerden kaslara uyarının iletimini bloke ederek kasların gevşemesini sağlamaktadır. Özellikle yüzdeki mimik çizgilerinde etkili olan botoks; aynı zamanda birçok hastalığın tedavisinde de farklı branştaki hekimler tarafından güvenle kullanılmaktadır.
Botoksun yüze enjekte edilmesi sakıncalı mıdır?
Botoks uygulaması dinamik kırışıklık denilen mimik kullandığımızda ortaya çıkan yüz kırışıklıklarında etkindir. Mimik hareketlerini en çok kullandığımız göz çevresi, kaz ayağı (göz kenarları), kaşların arasındaki, alnındaki kırışıkları botoks ile azaltabilir hatta yok edebilirsiniz. Botoksun etkisi sadece uygulandığı alan ile sınırlıdır.
Botoks uygulama yapılan alanda felç etkisi mi yapar?
Botoks, uygulama yapılan bölgede sadece belirli bir süre için kasın hareketini kısıtlar. Bu kısıtlama yüzde ince kırışıklıkların yerleşmesini engeller.
Botoksun kalıcılık süresi nedir? Botoks yaptıran bir kişi bir daha ne zaman ihtiyaç duyar?
Botoksun etkisi ortalama 4-6 ay sürmektedir.
Botoks dudaklara ve yüze dolgunluk kazandırır mı?
Botoks uygulama yapılan bölgeyi şişirmez, dolgunluk kazandırmaz. Yüz ve dudaklar için hyalüronik asit içerikli geçici dolgu işlemi veya lipofilling denilen yağ dolgusunun uygulanması gerekir.
Botoks ile kaşlar kaldırılabilir mi?
Ehil ellerde doğru noktalara uygun miktarda yapılacak işlem ile kaşların bir miktar kalkması mümkündür.
Botoks kimlere yapılamaz?
Hamile ve emziren annelerde süreçlerin bitmesi beklenmelidir, bu kişilere botoks işlemi yapılamaz. Botoks uygulaması yapılacak bölgede enfeksiyon durumu söz konusuysa uygulama yapılamaz.
Botoks tedavi amaçlı kullanılabilir mi?
Botoks; koltuk altı, avuç içleri ve ayak tabanlarının aşırı terlemesini önlemek için tedavi amaçlı kullanılır. Terleme tedavisi için yapılan botoksun kalıcılık süresi ortalama 6-8 ay kadardır. Yüz felçlerinde, spastik hastalarda, diğer felçlere bağlı eklem sertliklerinde, tiklerde, migrende, vajinismus ve anal fissür (makat çatlakları) tedavilerinde ilgili hekimlerce kullanılmaktadır.
Botoks uygulamasında sıklık ne kadardır?
Botoks işleminin etkisi ortalama 4 - 6 ay kadar sürer. Geçen sürenin akabinde yeniden işlem yapılabilir. Botoksa tolerans (duyarsızlaşma) gelişmemesi açısından 3 aydan daha kısa süreli tekrarlamalar önerilmez. Sene içerisinde ise maksimum 4 uygulama yapılabilir.
Botoks uygulaması için yaş sınırı var mıdır?
Tedavi amaçlı yapılacak botoksta 18 yaşından küçükler için yasal zorunluluk gereği ailelerinin onayı gerekmektedir. Botoks uygulaması yapılabilmesi için bir yaş sınırı yoktur.
Botoks uygulama süresi ne kadardır?
Botoks işlemi 10 - 15 dakika kadar sürer.
Botoks uygulaması kişide herhangi bir rahatsızlık yaratır mı?
İşlem süresi ve sonrasında bir rahatsızlık söz konusu olmaz. İşlem sonrası normal hayata hemen dönülür.
Botoksu erkekler de yaptırabilir mi?
Botoks bayanlar kadar erkeklerinde günümüzde tercih ettiği bir uygulamadır.
Botoks yapılmış bir yüz dışarıdan belli olur mu? Botokslu yüz maske takmış gibi olur mu?
Botoks uygulaması ince mimik çizgilerinin oluşturduğu hatları yumuşatmaya yöneliktir. Bu nedenle uzman ellerde doğru dozda ve doğru bölgelere uygulama yapılığı takdirde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşılmaz aksine oldukça doğal sonuçlar alabilmek mümkün olmaktadır. Konunun uzmanı ehil ellerde, doğru noktalara uygun dozda yapıldığında yüzün ifadesini değiştirmeden sadece mimik kırışıklıkları giderilir.
Botoksun yan etkisi var mıdır?
Yüz anatomisini çok iyi tanıyan uzman bir hekim tarafından yapılması önemlidir. Uygulama sonrası nadiren başağrısı görülebilir. İşlemin yapıldığı alanda cilt hassasiyetine bağlı kızarıklık görülebilir. Bu saydıklarımızın hepsi geçici durumlardır.
Botoksun doktor olmayan kişiler tarafından uygulanması doğru mu ?
Yüzün anatomik yapısını tanıyan ve konu hakkında eğitim almış uzman bir doktor tarafından uygulanmalıdır. Hekim olmayan kişilerce uygulandığında komplikasyon görülmesi ihtimal dahilindedir. Göz kapağı düşüklüğü hatta yüz felci vb durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Botoks (Botox) için Fiyat İste
Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?

Güncelleme: 22/05/2017

0541 241 94 90