Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Daha Sağlıklı Bir Ağız İçin Koruma


Sağlıklı bir ağız için karşılaştığımız sorular;  “ideal diş fırçası nasıldır?”, “diş nasıl fırçalanmalıdır?”, “şarj edilebilir pilli fırçalar iyi midir?”, “diş fırçası ne zaman yenilenmeli?”, “diş ipi illaki şart mı?”, “ağız gargaralarından hangisini kullanmalıyım?” gibi gibi…

 

Öncelikle şunu kabul etmeliyiz; yemek yemek hayatı idame ettirebilmek için nefes almak kadar değerli bir fonksiyon. Bu değerli fonksiyonu koruyabilmek ise doğru ve aksatmadan yapılan ağız ve diş temizliğinden geçiyor. En önemli rol diş fırçası sonra da kişinin el becerisinden geçiyor.  İdeal diş fırçası orta sertlikte, kıl uçları mikroskobik olarak yuvarlatılmış, fırça başının ağız genişliğine uygun olmasıdır. Yapılan en temel hata fırçalama öncesi diş fırçasının ıslatılmasıdır. Diş fırçası ıslatılmadan üzerine bezelye büyüklüğünde macun sıkıldıktan sonra fırçanın yarısı diş etinde yarısı dişte olacak şekilde hafif baskılı dairesel hareketler uygulayarak fırçalama yapılır. El becerisi kötü ise dişler iyi fırçalanmıyor bunun için el hareketi yapmayı gerektirmeyen pilli ya da şarjlı diş fırçaları mevcut. Dişlerin daha temiz ve beyaz görünmesi için aşırı baskı uygulanması ise diğer önemli bir hata. Dişleri günde 2 – 3 kere hafif baskılı fırçalamak ideal olanıdır. Düzenli bir aralıkta ortalama 4-6 ay aralığında fırça yenilenmelidir.

 

Genel ağız içi temizliği, fırçalama ve diş arası temizliği aşamalarından oluşur. Sadece fırçalama yapmak hiçbir zaman tam bir temizlik sağlamaz. Özellikle çapraşık yapılı diş diziliminde fırçalama kesinlikle yetersizdir. Fırçalama sonrası dişlerin ara yüzeylerinin temizlenmesi amacıyla diş ipi ya da arayüz fırçası kullanılmalıdır. Bu ürünlerin günde bir defa kullanımı uygundur. Ağız bakımını desteklemek için gargaralar da kullanılabilir. Bazı kişiler ağız gargarasının hijyen için yeterli olduğunu düşünerek tek başına kullanıyorlar. Ağız gargaralarının kullanımı hiçbir zaman diş fırçalamanın ve/veya diş arası temizliğinin yerine geçmez. Sadece destekleyici etkiye sahiptir. Lekelenmeye müsait diş yapısı söz konusuysa alkolsüz gargara tercih edilmeli. Hazır satılan gargara muadili olarak tuzlu yada karbonatlı su da tercih edilebilir.


Yayınlanma: 03/05/2018

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90