Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Gözaltı Torbaları Neden Oluşur?


Gözaltı Torbaları Neden Oluşur?

Herkesin başına ara sıra gelen ya da sürekli bir şikâyet konusu olan gözaltı torbaları bazı kişileri oldukça rahatsız eden bir oluşumdur. Aslında yaşlanmanın ilk işaretleri göz çevresinde görülür çünkü göz çevresindeki cilt ince ve hassas yapıdadır. İşte gözaltı torbalarının kişiyi rahatsız etmesinin temel sebebi mevcut bu yapının kendilerini yaşlı ve bitkin gösterdiğini düşünmeleridir ve çevreden gelen ‘ çok yorgun görünüyorsun’ söylemleri de mevcut rahatsızlığı deyim yerindeyse körükler.

 

Tedavisinin göz ve göz çevresi estetiği ile kolaylıkla çözümlenebildiği gözaltı torbalarının oluşumunun altında farklı sebepler olabilir. Tedavi aşamasına geçmeden öncede bu sebepleri kişinin yaş durumunu göz önüne alarak sorgulamakta mutlak fayda vardır. Gözaltı torbalarının oluşumundaki etkenler;

 

- Yaşlanma

Yaş ilerledikçe gözaltındaki deride incelme ve sarkma olduğundan, yaşla birlikte gözaltı torbalarının ortaya çıkması normal kabul edilir.

 

- Genetik Yatkınlık

Aileden gelen genetik kodlarla yirmili yaşlardan itibaren gözaltı torbaları görülebilmektedir.

 

- Yorgunluk – Stres ve Kalitesiz Uyku

Yoğun iş temposundaki stres ve iş yetiştirmek için uzun süre bilgisayar ekranına bakmak, saatlerce televizyon seyretmek, kalitesiz uyku, gözlerde yorgunlukla birleştiğinde, gözaltı torbalarının oluşması çok normaldir.

 

- Su Kaybı

Kişiden kişiye değişiklik gösterebilen günlük su ihtiyacının orta düzeyde de olsa karşılanamıyor olması durumunda yaşanan su kaybı gözaltı torbalarına sebebiyet verebilir. Günde ortalama en az 2 – 2,5 litre su tüketimine dikkat edilmelidir.

 

- Herhangi Bir Hastalığa Bağlı Olması

Tiroid veya böbrek hastalıkları, hormonal dengesizlikler, sinüs enfeksiyonları ya da alerjik reaksiyonlar gözaltı torbalanmasına sebebiyet verebilir. Ancak saymış olduğumuz bu hastalıklar için diğer belirtilerinin de olup olmadığı gözlemlenerek genel değerlendirme yapılmalıdır. 


Yayınlanma: 05/07/2017

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90