Periodontoloji

Diş hekimliğinde; dişin çene kemiklerine tutulmasını sağlayan yapılar diğer bir deyişle diş çevresi dokularla ilgilenen branştır. Diş çevresi dediğimiz dokular; dişeti, kök yüzeyi (sement), çene kemikleridir.

Genel diş sağlığını korumak önemlidir. Diş eti sağlığının korunması da bir o kadar önem arz eder. Çünkü diş eti hastalıkları nedeniyle sağlam diş bile kaybedilebilir. Sağlıklı diş etleri açık pembe renkte olmalıdır. Diş eti hastalığının ilk aşaması ”gingivitis” tir. Gingivitis diş hekiminin önereceği düzenli ağız bakımı ve diş hekiminin yapacağı temel diş taşı temizliği ile ortadan kaldırılabilir bir problemdir. Diş etinin basit iltihabı denilen gingivitis ilerlerse ”periodontitis” denilen ve çene kemiğinin kaybına neden olan diş eti hastalığına neden olabilir.

Diş eti hastalığının nedenleri arasında; genetik faktörler, sigara, ağız ve diş sağlığı için yapılması gerekenlerin yanlış ve/veya eksik yapılması, ilaç kullanımı, hormonal değişiklikler, kötü beslenme, kötü yapılmış kron ve köprüler sayılabilir.

Diş eti hastalığının belirtileri; diş etlerinin çekilmesi, dişte sallanmalar, diş etlerinde sızlama – ağrı, diş etlerinde kaşıntı ve rahatsızlık hissedilmesi, diş eti ve dişte siyah alan görülmesi, ağız kokusu vs. olarak sayılabilir.
0541 241 94 90