Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Çocuklarda Kepçe Kulak Psikolojisi


Kepçe kulak; toplumda en sık görülen şekil bozukluklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Toplumun azımsanamayacak çoğunluğunda görülen kepçe kulak sorunuyla ilgili her yaş grubundan birey estetik cerrahi uzmanlarının kapısını çalıyor. Özellikle çocukluk çağında gerek aile gerekse okul arkadaşları arasındaki sataşmalar ile espiri konusu haline gelen kepçe kulak problemi, göz ardı edilirse çocuğun psikolojik gelişiminde ciddi sorunlar ortaya çıkabiliyor.

 

Kepçe kulak deformitesinin  çocuk psikolojisini olumsuz etkileyen şekil bozukluklarından biri olduğunu söyleyen Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mesut ÖZCAN bu konuyla ilgili neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.  Prof. Dr. Mesut ÖZCAN “Kepçe kulak problemi; okul çağındayken arkadaşlarının yaptığı kötü şakalarla ilerleyen dönemde sosyal bir fobi haline dönüşebilir.

 

Kepçe kulak problemi bir başka deyişle; çocukların sadece görünümlerini değil, ilerleyen süreçte toplumdaki sosyal statülerini, karakterlerini ve ruh hallerini de olumsuz yönde etkilemektedir. Konu çocuk - çocukluk psikolojisi olunca; durumun hassasiyeti daha fazla artıyor. Çünkü bu süreçte yaşanan psikolojik yıkımı çocuk dile getiremez ve her açıdan gelişim çağındaki çocuk yetişkine nazaran çok daha derinden etkilenir.” dedi.

 

Anne ve babalara bu konuda ciddi iş düştüğünün altını çizen ÖZCAN; “Anne ve babanın bilinçli olarak kepçe kulak problemini çocuğun psikolojisini etkileyecek raddeye getirmemesi önemlidir. Kepçe kulak estetiği için; en uygun zaman okul öncesi çağlar ve/veya ilköğrenim çağlarıdır. Zaten kulak gelişiminin %90’ı 6-7 yaş aralığında tamamlanmaktadır. Bu yaşlardan itibaren her yaş döneminde kepçe kulak estetiği uygulanabilir. Bahsettiğimiz süreçlerde uygulanması halinde, çocuklarda psikolojik sorunlara sebep olmadan tedavisi sağlanmış olur.” diye ekledi.


Yayınlanma: 14/09/2015

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90