Konstruktif Band Sendromu

Konstruktif Band Sendromu
Büyümekte olan embiryoya ait yapıların büyümeyen bir yapı ile sıkışması sonucu ortaya çıkar. 15 000 canlı doğumda bir görülür. Kalıtımsal olmadığı düşünülür. Rahim içinde kendiliğinden kopmalara neden olabildiği gibi, tedavi gerektirmeyen küçük boğucu yapılara da rastlanabilir. Dudak-damak yarıkları, ellerde ve ayaklarda başka deformitelerle de birlikte olabilir.

Ek sorunlara neden olmayan basit konstrüktif bandlar kesilip, yumuşak doku onarımları yapıbilir. Konstrüktif bandlara bağlı olarak soğuk intoleransı ve duyu kusurları gibi sinir-damar sıkışma bulguları ortaya çıkabilir. Tendon disfonksiyonları görülebilir. Bu durumda cerrahi bir girişim yapılacak ise damarsal yetmezlikleri önlemek için parmakların önce bir yarısı daha sonra da diğer bölümü ameliyat edilir.

Bu Konuyla İlgili Diğer Sayfalar


Adres: Fethiye Mah. FSM Bulvarı No:183 Nilüfer Bursa Bu sayfayı paylaşın:
Telefon: 0224 241 94 94 - 243 73 52 - 243 73 53
Email: E-posta göndermek için tıklayınız Bu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 

YASAL UYARI
Bu site Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi konusunda bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır. Sitede yer alan bilgiler hiçbir zaman bir hekim tedavisinin veya konsültasyonunun yerini alamaz. Sitemizde anlatılan tüm cerrahi işlemler bilgi, yorum ve görüntüler, kişileri bilgilendirme amaçlı olup; reklam, tanı ve tedaviye yönlendirme amacı taşımamaktadır. Ayrıca yine yasa ve yönetmelikler gereği ameliyat öncesi ve sonrası fotoğraflar ve ameliyatlarla ilgili detaylı bilgiler verememekteyiz.