Covid-19 Hakkında Bilgilendirme
İncele
RANDEVU İSTE
Yeni randevu talebi
Alttaki alanları doldurun ve gönder butonuna basın. Randevu talebiniz ile ilgili en kısa sürede size ulaşacağız.
Aydınlatma ve Rıza Metni - Kullanım Koşullarını okudum, anladım ve kabul ediyorum.

Dövmenin Ertesi Gün Hapı Yoktur


Gençken yaptırılan dövmeler, kırklı yaşlardan sonra insanların yarısından fazlasını rahatsız etmeye başlıyor ve insanlar dövmelerinden kurtulmanın çarelerini arıyor.

 

Dövme silme konusunda asitlerle, aşındırıcı kimyasallarla, kremlerle, bitki özleriyle yapılan uygulamaların başarısı tartışmalıdır. Sıcak ile deriyi yakmak halk arasında yaygın yöntemlerdendir. Ancak bilinçsiz uygulamalar ciltte harabiyete ve kontrolsüz yara iyileşmesine neden olur. Kontrolsüz iyileşen yaralar ise genellikle kötü iz bırakır.

 

Dövme çıkarma da en sık kullanılan yöntem lazerdir. Ancak lazerlerin de sınırları vardır. Her lazer her dövmeye etki etmez. Dövmenin rengine göre, kullanılacak lazer farklı olmalıdır. Siyahı çıkarabilen bir lazer, kırmızı ya da yeşil bir dövmeyi çıkaramayabilir. Siyah dövmelerde en sık kullanılan lazerler Q-Switch lazerlerdir. Lazer tedavisinde, dövmenin yerine, genişliğine, yapılış tarihine ve koyuluğuna göre birden çok seanslık tedavi gerekebilir. Farklı lazer tipleri ile uygulama gerekebilir. Genellikle tedaviler başarılı olur ancak tedaviye rağmen lazer ile bazı dövmeler tamamen çıkmayabilir. Dermis tabakası lazerden zarar görmüşse dövmenin yerinde iz kalabilir. Tedavi süresi uzun olabilir.

 

Cerrahi yöntem ile dövmeler ya tamamen çıkarılır ya da “Dermabrazyon” denilen zımparalama işlemine tabi tutulur. Çok büyük dövmeleri cerrahi olarak kesip çıkarmak zordur. Çünkü oluşacak deri boşluğunu kapatmak için deri nakli gerekebilir. Cerrahi sonucu oluşacak izler önceden kestirilebilir. Bazı küçük dövmelerde, cerrahi lazere göre daha kısa sürede daha iyi sonuç verebilir.

 

İnternetteki bilgi kirliliğinin, reklam amaçlı yanlış bilgilendirme ve yönlendirmelerin, insanların kafalarını karıştırdığını; insanlarda iyi kötü bir takım beklenti ve önyargı oluşturduğunu görüyoruz. Dövme silme konusunda, lazerlere karşı insanlarda, sihirli bir değnekmişçesine olumlu bir önyargının olduğunu görüyoruz. Aksine cerrahiye karşı olumsuz bir tavır hissediyoruz. Bu önyargılar doğru değildir. Lazerler de, cerrahi de dövme silmede kullanılan çok başarılı yöntemlerdir. Unutulmamalıdır ki, dövme silme, zaman zaman değişik yöntemlerin bir arada kullanılabildiği bir tedaviler bütünüdür. Bu konuda sizi en iyi aydınlatabilecek kişi yine bir hekimdir.


Yayınlanma: 14/09/2015

Bu sayfadaki bilgiler size yeteri kadar yararlı oldu mu?
0541 241 94 90